Gezond haar

Een mooi kapsel is iets dat je look helemaal af maakt. Natuurlijk heeft de kapper daar een grote bijdrage aan. Het is belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan zodat je haar weer gezond kan verder groeien. Toch kun je zelf ook veel doen om die glanzende bos haar te behouden. Wil je net zo'n jaloersmakende coupe als Doutzen Kroes of Jennifer Aniston? Neem de volgende zaken dan in acht, en binnen no-time heb jij een schitterend kapsel!

Bescherm je haar

Zaken als zon en chloorwater zijn beiden belangrijke oorzaken van een ongezonde coupe. Het is dus belangrijk om je haar daartegen te beschermen. Zo kun je in de zomer een hoed dragen (very fashionable!) en kun je kiezen voor een UV beschermende spray voor in je haar. Ga je graag zwemmen? Chloorwater is ook een belangrijke oorzaak van een pluizige en ongezonde haardos. Natuurlijk kun je tijdens het zwemmen een badmuts dragen, maar dit is niet echt fashionable. Probeer daarom je haar zoveel mogelijk boven water te houden, en ga na elke plons even enkele seconden onder de douche om het chloor uit je haar te spoelen.

Gebruik hittebestendige spray

Zijn jij en je föhn of stijltang beste vrienden? Ga je de deur niet uit zonder dat je haar volledig in de plooi is gestyled? Dan is een hittebescherming voor je haar geen overbodige luxe. Alvorens je haar bloot te stellen aan de immense hitte van een föhn, stijltang of krultang, kun je je lokken behandelen met een hittespray. Hierdoor kunnen hitte tools niet zoveel schade aanrichten. Absoluut een must!

De juiste elastiekjes

Heb je langer haar? Dan gebruik je vast en zeker regelmatig een elastiekje om je haren vast te zetten. Maar heb jij goede elastiekjes? Kies een haarelastiek zónder metalen gedeelte, want dit metalen “ringetje” zorgt er voor dat je haar afbreekt.