Natuurlijke make-up

Heb je een avondje goed doorgehaald? Heb je flink gehuild bij een zielige film? Heb je iets minder gezond gegeten en daardoor hier en daar wat pukkeltjes? Make-up is een echte life-saver op dit gebied. Met een beetje make-up fix je je problemen binnen een mum van tijd, en daardoor krijgt je zelfvertrouwen een flinke boost. Zeg eerlijk: jij voelt je toch ook beter met wat mascara en een beetje poeder? Met make-up kun je jezelf compleet transformeren voor een dikke party, of je kunt je positieve punten een beetje benadrukken en je flaws wegwerken met een naturelle make-up. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij geven je graag wat tips hoe je make-up mooi en bijna onzichtbaar aanbrengt voor een au naturel look.

Gezicht

Wanneer je een naturel look kiest, kun je het beste geen foundation gebruiken. Stip onzuiverheden aan met een concealer en ga er vervolgens overheen met een laagje poeder. Het hoeft niet helemaal flawless te zijn, want dat geeft het een échte natuurlijke look. Niemand heeft namelijk een perfecte flawless huid van zichzelf. Kies eventueel voor een rozige blush en breng deze héél lichtjes aan op de appeltjes van je wangen.

Ogen

Donkere kringen zijn een echte killer voor je look. Hierdoor zie je er meteen moe en ziek uit, en dat willen we natuurlijk niet. Door concealer aan te brengen onder het oog, kun je deze blauwige gloed weghalen. De regels voor concealer zijn simpel: kies één tint lichter dan je huidskleur, zodat het gebied onder de ogen ietwat wordt uitgelicht. Daarnaast is het handig om de concealer in een driehoek (met punt naar beneden) onder het oog aan te brengen. Vervolgens dep je de concealer voorzichtig in je huid met je ringvinger. Op het ooglid breng je een ietwat shimmery lichtroze of beige oogschaduw aan. Vervolgens een beetje donkerbruine of zwarte mascara en je naturel ooglook is af.

Lippen

Een natuurlijke look houdt in dat je niet kiest voor een lipstick of lipstain. Ga in plaats daarvan voor een lip butter of lippen balsem, eventueel met een natuurlijk kleurtje. Hiermee verzorg je je lippen en dit maakt je look helemaal af.