Schoenen trends

Een outfit is pas compleet met een trendy paar schoenen! Dit jaar zijn er weer voldoende trends waaruit je kunt kiezen, zodat je helemaal hip voor de dag kunt komen. Schoenentrends zijn meestal vrij extreem op de catwalks. De hakken zijn vaak verbazingwekkend hoog en in het dagelijks leven is het schoeisel waarschijnlijk niet erg comfortabel om op te lopen. Toch is het handig om op de hoogte te zijn van de huidige trends, zodat je deze op een meer draagbare manier kunt implementeren.

Terug in de tijd

Veel designers zijn dit jaar terug in de tijd gegaan wat betreft schoenen. De gladiator trend is terug van weggeweest! De gestrikte schoenen in gladiator stijl zie je in vele varianten terugkomen: hoge laarzen, platte sandaaltjes en noem maar op. Ook de jaren 60 en jaren 70 zie je duidelijk terug in de schoenentrend van dit moment. Plateauzolen zijn hot en mary-jane schoenen met dikke blokhak zijn de absolute eyecatchers onder je outfit. Uiteraard worden de schoenen stuk voor stuk voorzien van een kek 70's printje, bijvoorbeeld bloemetjes of een gekleurde dip&dye.

Sneakers en healthy sandals

Hoewel hoge hakken altijd wel een grote trend zullen blijven, is er dit jaar ook gekozen voor wat meer comfortabel schoeisel. Sneakers zijn helemaal in en mogen absoluut gecombineerd worden met wat chiquere kleding. Ook de omstreden gezondheidssandaal is weer op de catwalk gespot. Tot een tijdje geleden was dit een absolute no-go, maar nu mag je deze ietwat lompe maar ontzettend comfortabele sandaal dragen bij praktische elke outfit.

Ben je liefhebber van hoge hakken, of kies je liever voor een gemakkelijk zittende schoen? Iedereen kan zijn hart ophalen bij de huidige trendy collecties van de grote merken. En je weet hoe het gaat: zodra de grote merken hun collecties hebben gepresenteerd, zullen de kleinere en betaalbaardere merken vanzelf volgen met vergelijkbare items.